Güvenlik Kültürü Oluşturmak

Güvenlik Kültürü Oluşturmak

2 Haziran 2016 Perşembe

Kazasız Geçen 1000. Gün Kutlama Etkinliklerimiz.




2) Tesisimizde bulunan birimler İSG Starlarını çıkartarak birimler arası İSG bilgi yarışmaları düzenledik böylelikle tatlı rekabetin altında tesis tehlike ve riskleri içerisinden sorular sorarak yarışarak öğretme ve bilginin kalıcılığı açısından unutulmayacak bir etkinlik olmasını sağladık. Yarışma içerisinde dereceye giren birimlere çeşitli ödüller dağıtıldı.
 3) Çalışanlarımız Bilgisayar yardımı ile tehlike avı oyunları oynayarak tehlikeleri bulmaya çalıştı. Tehlikeleri bulan çalışanlarımıza o güne özel hediyeler dağıtıldı.
4) Safety Day etkinlikleri kapsamında illustrator Fatih Bey'i getirerek gün boyu karikatürlerinin çizimi gerçekleşti. Böylece her çalışanın çalıştığı alana ve kişiye özgü İş güvenliği mesajları oluşturuldu.


5) Safety Day etkinlikleri kapsamında çalışanlarımızın Sağlıklı Yaşam için bir adım atmalarını sağlayarak vücut kitle indeksi ölçümleri yapılarak iş yeri hekimimiz tarafından durum değerlendirmeleri yapılması sağlandı.

6) Safety Day etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından Yangın tatbikatı ve eğitimi gerçekleştirilerek yangına karşı kabiliyetimizi artırma hedefimizi gerçekleştirdik.


Sonuç olarak özetlemek gerekirse biz tehlikelerimizi belirledik risklerimizi düşürmek için üzerine gittik, tüm çalışanımızın önce iş güvenliği ve kendi güvenliğinin önemini benimsettik, daha önce hiç yapmadıkları bir iş planlandıysa mutlaka İSG'ye bilgi verilmesi ve tehlike,risklerinin öngörülüp önlemler alındıktan sonra işe başlamayı bir alışkanlık haline getirdik ve iş güvenliği işi yavaşlatan,durduran bir pozisyonda olmadığını aksine daha rahat bir çalışma ve daha güvenli bir konfor alanı oluşturmak istediğimizi benimsettik. 

Kazasız geçen 1000 gün İSG'nin başarası olduğu kadar güvenli çalışmayı kültür haline getiren tüm çalışma arkadaşlarımızın gösterdiği özenli davranışların bir sonucudur.
Nice 1000 günler dileğiyle
Teşekkürler

Emre SAATCI
Yüksek İSG Uzmanı
Çevre Mühendisi